Geçen hafta Bergamut meyvelerini toplayıp kabuklarından reçel yaptık, çok güzel oldu. Sn.ahmeter' in dediği gibi reçel yapımından önce kabukları rendeleyip kurutmaya bıraktık. Dayanamayıp kurumasını beklemeden her çay demleyişimizde bir tatlı kaşığı çaya ilave ediyoruz, nefis oluyor.
Kabuklarını bir kere de kek yapımında kullandık ne yalan söyleyeyim pek bir şey anlamadık. Sanırım miktarını çok az koyduk. Tekrar deneyeceğiz.
Son 2 yıldır keşfettiğimiz şey ise kabuklarını soymuş olduğumuz bergamut meyvesinin suyunu sıkıp salatalarda kullanmak.Bence limondan kat be kat daha güzel. En azından limonun o sert asiditesi bergamot suyunda yok. Keşke bu lezzetli su sürekli elimizin altında bulunabilse. Toplam 1 litrelik şişeyi anca doldurabildik.
