Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 15-02-2013, 10:47   #2512
fzthalil
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arapsaçı06 Mesajı Göster
Çok az torf var evet ama geneli ağaç kabuğu,yapı marketten aldığım orkide toprağını kullanmıştım ve içerisine az torf karışık olduğunu bende görmüş ve şaşırmıştım ama heralde oluyor diyerek kullandım.Sonuçta orkide toprağıymış Aslında 20 gün önce toprağını değiştirdim ve kökleri temizlemiştim,tüm orkidelerime aynı bakımı yapmıştım,bir kaçının yaprakları bu şekilde sarardı ve koparak düştüler. Toprak değişimi yapmadan öncede sararmalar başlamıştı.

Keikiyi ne zaman ayırmam gerektiğinide sormuştum,yardımcı olursanız çok sevinirim.
biraz daha bekleyin, kökler en az üç tane olsunlar ve boyları da 5-10 cm kadar olunca ayırın. ayrımı yaptıktan sonra orkide substratına dikim yaparken köklerin olduğu kısmı yani gövdenin köklere yakın olan kısmını biraz sphagnum'a sararsanız kök oluşumunu tetiklemiş olursunuz. fakat sphagnum ıslak olmasın sadece nemli olsun... eğer yavru çiçek sapı çıkarmaya başlamışsa bence çiçek sapını kesin yavru gelişmeye ve kök oluşturmaya çalışsın.. bu zaman diliminde ''N'' oranı yüksek gübre kullanın.

fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön