Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki
herkese tekrar selamlar,
dün itibariyle yaklaşık 330 adet çukura üçer tane cevizi ektik, ortalarına karık çaktık. çukurları bir kürek derinliğinde açıp, çıkan toprağı 7-8 avuç keçi gübresiyle karıştırıp cevizleri 10cm derinliğe gömdük yatay şekilde.
şimdi doğanın mucizesini göstermesini bekliyoruz  sıra aralarına toprağın organik varlığını artırmak için, ceviz çukurlarına yetişmeyecek şekilde, bakteri kaplı yonca ekmeyi düşünüyorum.
Bu sene sulama yapmak gerekir mi acaba, gerekirse hangi ay en uygun olur?
teşekkürler
Murat
|
Degerli dostum cevizler çöğür olarak çıkana kadar çok dikkat etmelisin otlarını alırken yeni çıkan filizleri yanlışlıkla kopartmayın 15-20 günde su verin ama toprağınız kumlu ise daha fazla su isteyebilir,su isteğini öğrenmeniz için fidan çukurundan 5-6 cm altna bakın toprak çamur değilse su verin ağustos ay sonunda sulamayı bırakın ağacınız uykuya yatsın içerisine bir yıl boyunca bir şey ekmeyin ektiğiniz bitki fidelerinizi boğabilir.En doğru yolu seçmişiniz aşılama işinide başarırsanız en sağlklı bahçe kurmuş olursunuz.