View Single Post
Eski 14-02-2013, 00:41   #19
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Sibelim ve Denizardacan,
şaka birtarafa Hoyam hiç çalınmadımı? çalarken yakaladım bile birilerini.

Bu olay Antalya Hoya cafede gerçekleşti hiç hoş değildi oysa isteselerdi severek uygun bir çelik alıp verebilirdimde.

Oysa şu inanç varya çalınan çiçek daha güzel yaşar, böylesi batıl inançları olanlarda var maalesef.

En yakın bir zamanda burda yaşadım kim yaptı bilmiyorum, bir öğrensem zaten ezelden silerim.

Hoya aff. Albiflora nın sardırma çemberinde bir dalı yapraklarında ciddi solgunlaşma vardı ve üzülüyordum eyvah bunundamı köklerinde sorun başladıki diye saksıyı masaya koydum incelerken birde ne görsem dersiniz? dipten giden bir daldan yaklaşık 15cm lik bir kısmı kesilip alınmış ve dalın üst kısmıda dolayısıyla kökten teması kestiği için sararmaya başlamış. Ne hayıflandım ne kızdım anlatamam.
Geri kalan dalında tam 5 tane çiçek saplarındaki tomurcuklar bile büyümeye başlamıştı.
Dikkatlice çeliklere bölüp lav taşına dikerken halimi görmeliydiniz ağlamaklı oldum sinirden boğazım düğümlendi.
Yapacak en doğru şeyi yaptım, umarım o çeliklerden birkaç tanesi özelliklede çiçek sapları olanların yaşaması tek istediğim.
Benim bu üzüntüm kimbilir yenisahibini mutlu etmesiyle Sevince dönüşür demekten ve dilemekten başkada bir şey elimden gelmiyor.

Her güzelliğin başlıca temelinde yatan tek unsur Emeğe Saygı duyulmasıdır bence.
Emeğe saygı duyan bir şahıs ne böyle bir olaya kalkışır nede üzücü atıfta bulunur.

Siz yeterki gelin serpens benden hediyedir Sizlere) Nedense hep serpensim kırpılacak gibi düşünüyorum

Sevgi emektir Sevgi paylaşmaktır benim için.

Hele birde öylesi bir Sevgi vardırki Hoyalara gönül vermiş birileri yakın komşum olsun. Gel bahçemde organik tarım yapacağım, kim aç kalırki köy yerinde. Yeterki Hayalini kurduğun özlemini eyleme geçirelim.
Bu akşam Köy marketinden dönerken Köyün Emlakçısıyla karşılaştım. Yol boyunca sohbetlerken laf arasında Satılık müstakil bahçeli bir ev olduğunu söyledi.yaklaşık 900m2 arsa içerisinde ev ve meyve ağaçları varmış. ve üstelik kuyusuyuda hazırmış. İçim gitti Keşke bir tanıdığım yakınım satın alsa diye.
Bizler şehirliyiz ya önce bu tarz satış ilanları nedense hep bize duyurulur, Çevresi geniştir diye.

Sevgili Denizardacan işte size bir fırsat ve şans derim buna ben... Hayalde kalmasın düşünceniz.

Köyümüzde yaşayan çok Şehirli ve yabancı uyruklu Aile'ler var. Birde Ben varım çılgın Hoyacı

Sizleri Seviyorum, güzel duygular paylaşılınca anlam kazanıyor.

Sevgili Sibelim, anlam dolu sözleriniz ve taktiriniz için...Teşekkür ederim.. .

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön