Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _gurbuz_
sn slash, daha önce sordular mı bilemiyorum ama toprağı yakından koklayabilir misiniz? acaba çürüme ile ilgili bir sıkıntı mı bu? harry harrington'un yazısında fazla sulamanın yaprak sararması olarak belirti gösterdiği yazılmış. ayrıca yanlış konumlandırmanın da bir göstergesi olabilir. cam önünde tuttuğunu ve cama bakan tarafın iyi durumda olduğunu belirtmişsiniz, doğru mu anladım? öyle ise, eğer camın altında kalorifer peteği varsa ki havayı kurutan bir etkendir, belki de o tarafın kurumasının bir nedeni de bu olabilir! linki veriyorum, siz de diğer bilgileri okuyabilirsiniz. kolay gelsin..
Bonsai Species Guides
|
sn gurbuz, yorumunuz için çok teşekkürler. Toprağı yakından kokladım ama öyle anormal bir koku duymadım. Linkini verdiğiniz yazıyı daha önce okumuştum, ve bende sulama ve yer değişikliğine bağlamıştım. aldığım yapı markete sorduğumda hergün suladıklarını söylemişlerdi, bir de ağacın yer değişikliğine olan duyarlılığını okuyunca sararmaları buna bağladım. Az da olsa bazı yapraklarda kararma da var, ama iyi olan kök bölgesinde yoğun biz filizlenme var bu ara. Bu dönem besin vermek de sakıncalı sanırım, şimdilik sararan yaprakları temizleyip dalları budadım, yeni çıkın filizleri takip edip umutla ağacın normale dönmesini bekliyorum, ilginize çok teşekkür ederim.