Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi haci_gencer
Arkadaslar merhaba,
Siteye yeni uye oldum. Cok guzel tecrubeler, bilgiler paylasiliyor.
Ben de konya- zengen de ceviz bahcesi kurmayi dusunuyorum. tarlamiz 100 dekar.su elektirik var.
Kisaca sormak istedigim: ceviz bahcesi icin Yatirim kredisini ziraat bankasindan butun harcamalar yapildiktan sonra mi alinabiliyor? yoksa proje ,teminat gosterilip de alinabiliyor mu bu uzun vadeli dusuk faizli kredi?
gecen hafta ziraat bankasina gittim bu ayin sonunda 2013 kredileri be
i olacak dediler.
kredi alip da bu ise baslayanlar sorularimi yanitlarsaniz cok sevinirim
butun uretici arkDASLarima bereketli bir 2013 dilerim
|
Degerli ceviz dostlar krediden bildiğim kadar anlataym.Önce hazineden ve kendinize ait araziniz varsa (orman bakanlığı) kanalı ile bahçe yapacaksanız bağlı olduğunuz orman müdürlüne baş vuruyorsunuz müdürlük sizi serbest çalışan orman mühendisinden proje istiyorlar projeyi çizdirip ıl orman müdürlüğüne teslim ediyorsunuz.Projeniz kabul edilince orman müdürlüğü sizi yönlendiriyor.onların dediği şekilde işlerinizi yapıyorsuz yaklaşık olarak harcamalarınızın toplam %60 yakının size kademeli olarak ödüyorlar.Siz aldıgınz krediyi bir defada 12 yl sonra yanlış hatırlamyorsam ödüyorsunuz.Yani ilinizdeki orman müdürlüğü ile görüşürseniz size daha ayrntl bilgi vereceklerdir.Tarm bakanlığı ise en az 10 donüm ve üzeri arazinize aşl sertifikalı fidan dikip arazinizin tapusu ve fidancınızdan aldığınız belgelerle bağlı olduğunuz tarım müdürlüğüne müracaat ediyorsunuz.Mavi sertifikalı fidan için dönüme 235 tl hibe veriyor.Sarı sertifikalı fidan dikerseniz dönüme 120 tl veriyor.Ayrıntlı bilgiler için tarım müdürlüğüne veya orman müdürlüğünden bilgi alırsınız.Bilgilendirebildiisem ne mutlu