İlginç,
Bu Kanun tasarısı ile hiç kimsenin veya meslek grubunun çalışma alanına müdahale edilmiş değil ki.
Orman Mühendisleri 4. maddede belirtilen tüm konular hakkında eğitim almıştır. Benim gibi kamu kuruluşunda çalışan orman mühendisleri bu maddede belirtilen tüm konularda çalışmalar yaparken serbest çalışan orman mühendisleri neden yapamasınlar ki. Madem bu kanun tasarısına itiraz edenler orman mühendislerinin bu işleri yapamayacaklarını düşünüyor o zaman Devlet eli ile yapılan tüm çalışmalara itiraz etsinler. Onlar yanlış orman mühendisleri bu işleri yapamaz en doğrusunu biz yaparız diye çıksınlar ortaya.Kamuda çalışan orman mühendisleri çalıştıkları birimlere göre bu çalışmaların bir çoğunu yapmışlardır. Hatta uzmanlaşmışlardır. Kendi çalışma alanıma giren konularda maddede sayılan bir çok çalışmayı yapmışımdır. Doğru olduğunu da düşünüyorum çünkü sonuçlarını görüyorum.
Orman Bakanlığında özellikle Orman Genel Müdürlüğü'nde inanılmaz bir personel açığı bulunmaktadır. Teknik eleman, memur ve işçi sayıları sürekli azalmaktadır. Daha önce yapılan işlerin aynısını daha az elemanla yapmak zorunda kalıyoruz. Orman Mühendislerine serbest çalışma hakkı verilse bir çok işi devlet onlara yaptıracak. Ve iddia ediyorum çok daha az bedelle yaptıracak. Bazı işlerde çok pahalı çalışıyoruz. serbest çalışan mühendislere yaptırıldığında hem devlet daha ucuza iş yaptıracak hem de işi yapan orman mühendislerinin yanında bir çok kişiye iş imkanı sağlanmış olacak. Bir meslek grubunun iddiasıyla Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununu çözmeye çok küçük de olsa katkıda bulunacak bir kanunu engellemeye kimsenin hakının olmadığını düşünüyorum.
|