View Single Post
Eski 10-02-2013, 15:02   #191
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Mükemmel bir gezi oldu, günün bitmesini istemedim.

Güne sevgili Güler'in sıcacık simit ikramıyla başladık, hiç bir yerde şu İstanbul simitinin tadını kokusunu bulamıyorum.
Yol boyunca arkadaşlarımızı topladık, bir süre sonra güzel bir kafede çay molası verdik.
Ben kafelerdeki çayı pek sevmem ama gerçekten mükemel bir çay içtik.
Dostlar elleri ile yaptıkları poğaçalardan, böreklerden, elmalı kurabiyelerden ikram ettiler.

Önce Bayezit külliyesini sonra da muhteşem Selimiye yi gezdik.
Fotoğrafları yüklediğimde ayrıntıları yazarım.

Ciğer tava yemeden dönülmezdi tabii, plânımızın büyük parçalarından biri de buydu zaten.
Meşhur ciğeri tatmak
Kızarmış kuru biberlerin yanında bıçakla kesilmiş peynir gibi görünen manda yoğurdu ve ciğer tava nefisti.

Sevgili Müjgan'ın nefis anlatımı ile gezimiz anlam kazandı.
Öyle detaylı anlattı ki, kendimi tarih dersinde buldum, yeniden öğrenci olmanın keyfini yaşadım.
Teşekkürler sevgili dostum, emeğine nefesine sağlık.

Organizasyon kusursuzdu.
Her şey plânlandığı gibi yürüdü, gün kısa olmasaydı aklımızda kalan bir kaç tarihi yeri daha gezecektik.
Organizasyonu gerçekleştiren, emeği geçen dostlarıma, çok teşekkürler, bu konuda ne kadar iyi olduklarını ispat ettiler.

Bizleri güvenle götürüp getiren, şehir içinde dolaştıran kaptanımıza da buradan teşekkür etmek istiyorum.

Pek çok fotoğraf çektim ama, kullandığım pc telefonumu tanımıyor, bu yüzden küçültemediğim fotoğrafları yükleyemiyorum.
Bir yolunu bulacağım elbet, biraz sabır

Cemal beyin yukarıyla arasının iyi olduğuna inandım, bütün gün gün rahat dolaştık, yağmur yoktu, üşümedik hiç

Dönüşte yine bir çay molası verdik, Sevgili Güler'in Cumhur bey için aldığı kocaman sütlü nuriye tatlısı paketi, Cumhur bey teşrif edemediklerinden tarafımızdan büyük bir iştiha ile anında tüketildi

İşte unutulmaz bir toplantı daha yaşadık, tekrarlanması dileği ile, tüm dostlara sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön