Bebekken daha savunmasız ve korunmaya muhtaç gibi dursalar da artık onlar için daha fazla endişeleniyorum. Çünkü bebek olarak onları sevimli bulan insanlar, büyüdüklerinde onları sevimsiz birer varlık olarak görüyorlar.
Hayvanlarla ilgili yasa tasarısı burada meclisten yaklaşık bir ay önce geçti ve oldukça sevimsiz olan bence bu yasa. Cumhurbaşkanı onayladı mı haberim yok ama sessizce onaylanarak yürürlüğe konulmuş da olabilir.
Belediyelere yetki veren bu yasa tasarısı ile sokaklardaki sahipsiz hayvanlar toplanarak belirli bir süre içinde barınakta sahiplendirilemez ise basında geçtiği kadarıyla kullanılan kelime tam olarak şu ''ötenazi'' yapılarak uyutulacak.
Bu nasıl bir tabirse anlamak mümkün değil. Ötenazi kavramı zaten insanlar için geçerli bir kavram ve insanın kendi rızası ile gerçekleştirilebilecek, bildiğim kadarıyla İsviçre' de geçerli olan bir uygulama.
Hayvanın yaşam hakkını elinden almanın adı katletmektir. Ötenazi değil.
Ben kendi sokağımdaki bu canlara, kedi ve köpeklere kendi imkanlarım dahilinde sonuna kadar sahip çıkacağım.
İkinci fotoğraftaki Topik, arka ayağı altı aylık kadarken yerinden çıkmıştı ve sallanıyordu, daha önce anlatmıştım. Şimdi çok iyi ve rüzgar gibi koşabiliyor.
Kontes dört yaşını doldurdu. Kısırlaştırılmış ve oldukça uysal. Ona insana yaklaştığı için tasma taktım ama diğerleri fazla yaklaşmamayı tercih ediyorlar.
Bilmiyorum, belki de insanlara fazla yaklaşmamaları onlar için daha hayırlı olur...