Sn ciroz,
Bazen yazarak anlaşmak ne kadar zor

Keşke toplantıda sohbet fırsatımız olsaydı da, ben de sizin kompost konusundaki tecrübelerinizden anında, canlı yararlanabilseydim
Şöyle ki;
Acaba yeşil malzememin az olduğunu hangi resme istinaden söylüyorsunuz? Şayet şu resimse derhal karışıma yeşil ekleyeyim:

Flaş patlamış, pek açıklayıcı bir resim mi bilmiyorum ama kompost kovamın muhteviyatı bu... 2/3 oranında kağıt, yaprak, vs. ve 1/3 oranı gibi mutfak artığı. Bu arada sanırım bu resim kovamın 2,5 aylık falan hali...
Yok, eğer şu resime istinaden "yeşiller az" diyorsanız:

Bu resim deminkinin üstüne eklediğim extralar... Gene 2/3 gibi kuru malzeme, 1/3 gibi de yaş malzeme eklemeye gayret ettim. Üstüne sulandı, karıştı, vs...
Bu arada "Şu anda semt pazarından/marketinden yeşil malzeme toplayıp, gelen gübreyi kahverengi malzeme olarak kullanıp, araştırdıklarınıza uygun yeni baştan bir kompost hazırlarsanız..." demişsiniz. Fakat Sn. MeyveliTepe de 1098 numaralı mesajda taze ahır gübresine "yeşil" malzeme demiş. Ben okudukça karışıyorum... Yanmışı farklı tazesi farklı mı kabul ediliyor yoksa??!
Keşke bir kompost atölyesi olsa da şu işi başından sonuna, bilen birinden uygulamalı olarak öğrenmek fırsatı olsa...
Saçma sorular sordumsa affola...