View Single Post
Eski 23-11-2005, 10:16   #12
college
Yeni Üye
 
college's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2005
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
Merhabalar efendim,
Sevgili Malina'ın dile getirdiği konunun sahibi bendenizim efendim.
Ben, tabiata ve dolayısı ile de ağaca meftun bir kişiyim.Bu nedenledir ki Küçükyalı/Maltepe de oturmakta olduğum apartmanımım bahçesinde yaklaşık 40adet ağaç yetiştirdim.Toprak sahibi olmam nedeni ile de tüm uygulamaları usul ve kaidesine uygun yaptım.Zaten soydan ziraatçi bir ailenin çocuğuyum ve konuya hiç de yabancı sayılmam.Gel gelelim toplumumuzda pek çok insan var ki tabiatı ve hayvanı sevmez.Bizim binamızda da böyleleri var tabii ki.
Bahçeye dikilen bir fidan veya çiçek olduğunda "parayı toprağa gömdün" azarlaması ile karşılaşmışımdır her zaman.Tepkisiz bir toplum olmamız nedeni ile de bir Allah'ın bir kulu da ses çıkarmaz... "bana ne" mantığı ile, susmayı yeğler.
Şu ana kadar değişik-anlamsız bahanelerle 4 ağacımı kestiler."Ağacımı" diyorum,çünki onları ben diktim ve yetiştirdim,onlar benim evlatlarım.
Binayı yaparken her daire için (9 daireli bir Apt.) bir arabalık mükemmel bir otopark da yaptım.Otoparkın duvarı önünde 60 santimlik bir toprak kısım vardır.Burada çiçekler ve sıra ile de incir ağaçları(değişik cinslerden) bulunur.
Bu ağaçlardan arabanın üzerine incir düşüyor bahanesi ile kesmek istiyorlar.Çok konuştum,ikna edemedim.Kaldı ki bu ağaç yılda bir ay (ağustos) meyva verir ve o tarihte de bu şahısların tümü yazlıklarındadır.Olmasa bile bir ay arabalarını 2mt geriye parketseler mesele hal olur.Lakin,niyet ağaç kesmek olduktan sonra bahane bulmak kolay.Zaten daha önce kestikleri ağaçlara da "sinek yapıyor,kuş konuyor,camımın manzarası kapanıyor,vs" gibi bahaneler bulmuşlardı.
Medeni memleketlerde bunu yapamazlar...çünki devlet tüm ağaçları kayıt altına almıştır ve kendi ağacını bile izinsiz kestirmez.
Üç gündür,Büyükşehir belediyesi,ilçe belediyesi,beyaz masa,cevre koruma,park ve bahçeler,zabıta...birimleri ile görüşmekteyim.Sonuç ise; buna engel olacak hiç bir yaptırımlarının olmadıklarını öğrenmiş olmam oldu.
Bendeniz 59 yaşında bir Ekonomistim.Hiç bu denli çaresiz kaldığımı hatırlamıyorum. Hukukçular sitesi üyesiyim.Konuyu bir de orada ele aldım.Bakalım ne olacak.
Küçükyalının en bol ağaçlı bahçesi giderek yerini betona mı terk edecek.Biz buna, yüreğimiz kan ağlayarak, seyirci mi kalmak durumundayız...bilemiyorum,efendim.

Saygılarımla,
ATTİLA OBRUK (college)

college Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön