Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria
Sayın kelebek çalısı..
Nergisleriniz oldukça boylanmışlar ama sanki hiçbirinde çiçek sapı yok gibime geldi benim..
Ağaçların gölgesinde mi kalıyorlar acaba?
Nergisler gölge yerlerde kalınca çiçeklenmeyi bırakıyorlar..
Bunları yavrularından ayırıp bol güneş gören ve yazın su verilmeyen bir köşeye ekmenizde yarar var diyorum..
Haziran ayında yapraklarının kendiliğinden kuruyup 3-4 aylık bir uyku dönemi yaşamaları gerek..
''...yazın hemen her gün suya maruz kalıyor. Ama bu nergisler bu sene artık çıkmaz çürümüşlerdir diye düşünsem de hiç bir sorun yaşamadıklarını gözlemledim.'' demişsiniz..
Nergislerinizin yazın yeşil kalmaması gerek..Hergün sulasanızda soğanlar süzek bir toprakta ekiliyse tabi ki çürümez, ama yazın soğanların uyku döneminde olması gereken aylarda yemyeşil kalırlarsa gelecek yıl çiçeklerinden mahrum bırakabilirler sizi..
Hatırlatayım dedim..
|
Merhaba Sn.
pria,
Yaprakları yaz aylarında tabii ki yeşil kalmıyor ve toprak üstü kısım kuruyor. Toprağın altında kalan soğanların, toprağın sürekli sulanmasından dolayı ıslak bir ortamda kaldığını anlatmak istemiştim. Toprağım maalesef ki ağır bir toprak, pek geçirgen olduğunu söyleyemeyeceğim.
Çiçek sapı konusunda ise özel olarak çiçek sapı gelişimlerini takip etmediğimden, zamanı geldiğinde durumu bildireceğim. Fotoğrafını eklediğim, sizin sap göremediğinizi belirttiğiniz bahçe toprağındaki o cins nergisler söylediğiniz gibi gölge alandalar. Daha önce çiçeklenme yaptığı için ve açıkçası bahsettiğiniz bu detayı bilmediğim için şimdilik bekleyeceğim o halde.
Yaz döneminde topraktan çıkardığımdaki durumlarını yine burada paylaşacağım.
Teşekkür ederim.