View Single Post
Eski 07-02-2013, 23:06   #65
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Eylül,
Hoyalarınız ve toprak karışımınız çok güzel.
Sardırma çemberlerinde takılı kaldım sadece, Olumlu yönde eleştirimi kabul edersiniz diye tecrübem gereği yazmak istedim ve tavsiyede bulunulması gerektiğini düşündüm.

Hoyalarınız henüz daha çok küçük ve bunlar büyüyecek ve dallardaki yaprak ağırlıklarını taşıyacak kapasitede değil çemberler.
Çok sık kazalara maruz kalır bu çemberle ve çemberi açıp başka alternatifleri denemek sardırmak isterkende sürgünlerin çoğu zarar görecek.
Bu sorunu yaşamak istemiyorsanız, tavsiyem Bambu çubuklar veya Bambu merdivenler veya kalın sağlıklı sert sentetik türevli olanları büyük yapı marketlerden satın alabilirsiniz.
Yol yakınken, çemberlerde sabit çözümler üretebilirsiniz bu tarz çemberler yapacaksanızda saksıya delik açıp sabitlenmesi veya saksı tabanına sabitlemeniz gerekiyor.

Saksı tabanına sabitlemeyide ya toprak altına veya saksının dış kısmında her çemeberi bir uçta toplayarak bu işlemi biraz daha sağlıklı sabitleyebilirsiniz.

Hoya carnosa tricolor, çok sağlıklı yanlız yeşil sürgünler hakimiyeti ele geçirmişler başka alacalı dalı varsa yeşil dalları kesip atmanız gerekiyor ki alacalı yaprak çıkartabilsin Hoyanız. Kök kısmına yakın yerinde alacalı yaprak var ise yeşil sürgünün başladığı yerden itibaren kesmeniz gerekiyor çünki.
Yeşil dallardan alacalı yaprak çıkartmıyorlar. Mutasyonlu dallar yani alacalıları hep kalıcı dal olarak korumak gerekiyor bu türlerde. Yeşil dalları hep kesip atmanız gerekiyor.

Heyecanınızı Sevincinizi Paylaşıyorum, ilk zamanlardaki heyecandolu kalp çırpıntılarımı yansıtıyor Sevinciniz

Dilerim heyacanınız ve Sevinciniz Hoyalarınızda çiçeklerle perçinleşsinler.

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön