Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pomodoro
Gübre eklemedim... Toprak olmaz mı?
Bu arada neden kedi-köpek dışkısı olmuyor anlamıyorum. Parazit taşıyabilecekleri söyleniyor. 2 kedim, 1 köpeğim var. Benim doktora gittiğimden daha fazla veterinere gidiyorlar. Tüm aşıları, parazit uygulamaları tam. Gene de kullanamaz mıyım?
|
Sn pomodoro,
Kompost prosesinde amaç, faydalı bakterileri ve diğer canlıları ( solucan, vs ) besleyerek, özellikle faydali bakteri/mikroorganizma içeriği zengin organik malzemeye ulaşmak.
Kedi - köpek dışkıları, patojen taşıma ihtimali yüksek malzemelerdir, bu anlamda
zararlı bakteri üretimine sebep olurlar / bu süreci hızlandırırlar. Dikkat etmezseniz kompostunuz faydalı bakteriler ve organik maddece zengin bir yığın olmaktan çok
çürüyük yığını haline dönüşebilir.
Belki sıcak kompost sürecinde ısıyı sürekli yüksek tutabilirseniz, patojenlerin önüne geçebilmeniz mümkün olabilir. Ama bu süreci çok dikkatli takip etmeniz ve yüksek risk altında olmanız anlamına gelir.
en iyi çözüm mümkün olduğunca bu tür malzemelerden uzak durmak.
Hangi malzemelerin daha rahat kullanılacağı, hatta malzemelerin C/N oranlari ile ilgili tablolar mevcut. tavsiye edilen C/N oranı 1/30
Konunun başlarına ( ilk sayfalara ) bakarsanız daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.