Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan
ben acaba soğanlarım geçen yıl çok derin olmayan saksıya dikmiştim acaba ondan kaynaklanan bir olaymı oldu diye merak ettim... belki böyle bir durumla karşılaşmışsınız bana tavsiyede bulunursunuz diye düşündüm yoksa asla hata ve yanlışlık sizde değil benim yetiştirmemden kaynaklıdır
|
Nilgün Hanım,
Benim gönderdiğim double daffodil erlicheer'leri ister bahçeye, ister saksıya, ister derin ister sığ saksıya ekin çiçeklerinde bu kadar büyük değişiklik olması mümkün değil..Katmerli bir tür, iklim, yetiştirme koşullarına bağlı olarak böyle büyük bir değişime uğrayamaz..Zar zor da olsa, minik bir çiçek te açsa yine aynı katmerli çiçeğini açmaya çalışır..
Başka bir yanlışlık var bu yazdığınız konuda..
Bir kez daha yazayım; bende sadece çok önemsediğim ''erlicheer'' türü nergisler ile artık pek önemsemediğim Karaburun ve "Rip Van Winkle" olduğunu sandığım iri sarı kokusuz çiçekli nergisin yavruları var..
Bunlar fidanlığımda ayrı ayrı yerlerde ekili..Bunların dışında, hele hele sizin fotosunu yüklediğiniz şekilde çiçeklenen başka bir nergis türüm yok..
Kaldı ki, diğer nergislerimden Karaburun'ları isteyen herkese ücretsiz olarak yolladım bu yıl.."Rip Van Winkle" nergis yavrularının en irisini ise Melih 500 kardeşimize yine ücretsiz olarak yolladım..
Yani, çok çok küçük bir olasılıkla da olsa, size yanlışlıkla ancak Karaburun nergis soğanlarımdan gönderebilirdim..Ama onlar da fotolarınızdaki gibi açmazlar..
Dediğim gibi başka bir yanlışlık var bu işte..
Herhalde kargoda çalışan kızlar kutuları açıp soğanları değiştirecek değiller..En absurd olasılık bu..Kaldı ki, ben onlara özenmesinler diye nergislerimden hep hediye ettim..
Daha ne yazsam bilmem ki?
Benim asıl üzüldüğüm nokta, bu mesajları okuyan üyelerin akıllarında şüphe oluşacak olmasıdır..''Acaba bize gönderdiği nergislerde ya başka bir çeşit çıkarsa'' diye tasalanmalarını asla istemem..Bana olan güvenlerinin sarsılmasına üzülürüm..
Siz de üzüldünüz mutlaka bu duruma Nilgün Hanım..
Eğer gerçekten sizden kaynaklanan bir yanlışlık olmadığına inanıyorsanız size bu yıl ücretsiz 3 adet ''erlicheer'' soğanı gönderebilirim..Yeter ki gönüller hoş olsun..