View Single Post
Eski 07-02-2013, 01:18   #270
drclnie
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-11-2010
Bhut jolokia

Merhaba arkadaslar gecen sene internet uzerinde almis oldugum bhut jolokia tohumlarini kendi yaptigim heatmat li isitici seramda cimlendirdim ve saksiya aldim ilk 1-2 ay hersey normaldi gayet iyi buyuyorlardi ancak 3. 4. aydan sonra (bu arada 2 fidem var) 2.bhut fidemin yapraklari sacma sapan sekiller almaya basladi bole yanlardan genisledi boylari kisaldi ve U seklinde bukuldu bazilari.Digeri gayet iyi gidiyordu ama oda yaz sonuna dogru yapraklarini doktu ve ust yapraklarinda bozulmalar basladi.Fidelerimi icerde cimlendirdim sasirtmayi yaptiktan sonra ic mekanda durdular camin onunde kalorifer peteginin yuksekliginde bi sehpanin ustundelerdi acaba surekli kalorifere yakin olamalarimi kotu etkiledi ama bu bitki sicagi seven bir bitki oldugu icin bole bir yere koydum gubre olarak cok az genel amacli granul toz gibi olan gubreden attim birde kok gelisimini destek amacli voodoo juice kullandim.Nerde yanlis yaptim bu biber nasil yetisir yetistiren biri bana yardim olabilirmi.Is inada bindi artik bu biberi yetistiricem ben birde tadini cok merak ediyorum.

drclnie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön