View Single Post
Eski 06-02-2013, 20:33   #1828
seyranimersin
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-05-2012
Kudret bey ve site arkadşlarım,
hepinizi saygı ile selamlıyorum. Kimi balkonda, kimi küçük seralarda, az veya çok, amatörce de olsa torpaksız tarım ile uğraşanların sayısı gittikçe artmakta. Sayın Sulukök'un verdiği linkleri inceledikten sonra, benim yaptığım sera gerçekten amatörce bir uğraşın ötesine geçmemektedir. Her ne olursa olsun, ilk acemiliğimi atlatmış bulunmakla birlikte, Kudret beye bir daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendisi ile sürekli temas halindeyim, ve har zaman yardımcı olmuştur. Şunu belirtmek isterim ki, seramdaki çilekleri için hazırlanan besi ortamları tamamen kendi formüle etmiş, bana sadece onlara uymak kalıyor. Nekadar amatörce ve eksiklerim de olsa, çilekler müthiş derecede meyve verdiler ve şu an inanın ki, subat ayıdayız, seranın kanatları ve pencereleri açık olmasına rağmen, sulamayı haftada 3-4 kez( günde 1 kez bile değil) yapmama rağmen, ortalık yeni çiçek ve meyveler ile dolmaya başladı. Ben bu çileği bu kış durduramadım, hayırlısı inşallah, ama sanırım bunda havalırn güzel gitmesi de etkili oldu. Hele şu son 10 gün resmen bahar havası diyebilirim, sera açık olsada içerisi 17-18 dereceyı buluyor. Sanırım bu durumda, çilekleri erken budamaya başlamaktan başka çarem kalmadı. Kullandığım suyun EC'si çok geniş bir aralıkta değişkenlik göstermekte, değişik aylarda 0,8-1,8 arası oluyor. Ben Kudret beyin bu durumlara göre verdiği tavsiyele tamamen uymakta, ve bakıyorum bitkiler de gelişmelerini gayet güzel sürdürüyor. Eski köklerden çıkan yeni çiçek ve meyvelerini gösteren birkaç resim de ekledim. Budamayı bitirdikten sonra da genel bazı görüntüleri, sizlerle paylaşmayı devam ederim elbette. Topraksız tarımla uğraşan tüm arkadaşları saygı ile selamlayıp, sabır ve başarılar diliyorum.
Name:  2013-02-04-078.jpg
Views: 1864
Size:  37.2 KB
Name:  2013-02-04-077.jpg
Views: 1879
Size:  43.9 KB
Name:  2013-02-04-076.jpg
Views: 1978
Size:  46.9 KB

seyranimersin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön