View Single Post
Eski 27-05-2007, 19:44   #284
banzay
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-06-2006
Merhaba Ali H. Ali,
İnşallah dediğin gibi ilgilenirler. Fakat biraz düşük fiyata satıyorlardı zaten. Çok fazla ilgileneceklerini sanmam. Yine de denemiş oldum. Artık başka şekilde elde etmeye çalışırım.
Daha önce söğüt konusunda bir kaç tane yazı göndermiştim. Oldukça kalın bir dalın (kişiden kişiye değişir fakat bilek kalınlığında örneğin) köklenebileceğini de öğrenmiştim. Mesele şu ki öyle kalın bir dalı hangi ağaçtan aşıracağım? Ha deyince elimde testere önüme çıkan ağaca saldıramam değilmi?
Uygun bir ağaç bulabilirsem ilk yapacağım şey ağaca da zarar vermeden kalın bir dal kesmek olacak. Süreci hızlandırmak için başka çare yok gibi görünüyor.
Altuni mazıya gelince boyu 70 cm civarında. Üstelik uzunluğunu saksının üst kısmından itibaren ölçtüm. Yani bayağı boylu bir fidan. Zaten balkona koyunca hatırı sayılır bir yer kapladı. Buna rağmen kök ve gövde budaması ve telleme ile şeklegirecek gibi. Genel görünüş itibari ile bonsai olur gibi geldi. Tek zorlayıcı unsur gövde ikiye ayrılıyormuş gibi kalın bir dal taşıyor olması. Yani gövdeden ayrılan bir dal oldukça kalın görünüyor. Neyse fotoğraflarla birlikte durum daha iyi anlaşılır hale gelir.
Sağlıcakla kalın.

banzay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön