Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim
Orta kısımdakiler suyu az almış olabilirler veya dikimden kaynaklanıyor olabilirler..
|
Saksı toprağında nemi en iyi muhafaza eden orta kısım toprağıdır..
Saksı toprağı önce kenarlardan kurur sayın yeşillim..
Kenarlardaki nergisler ile ortadakilerin bu kadar gelişim farkı ilginç geldi biraz bana..
Birde ''dikimden kaynaklanıyor olabilir'' diyorsunuz..Biraz açar mısınız bunu?
Bir merak ettiğim husus ta, bu kadar filizleri uzamış erlicheerlerin çiçek saplarını göstermiş olmaları gerekir..Bu konuda yazarsanız sevinirim.(en sağdaki nergisin ortasındaki ana kökün dibi oldukça şişkin, bu durum çiçek tomurcuğunun geldiğini gösterir, ama diğer nergislerin diplerini göremediğim için yorum yapamıyorum..birde, sanki 3 kök nergis oldukça şımarmış diğer 4 nergis henüz 5-6 santim boyunda..yanılıyor muyum acaba? keşke tam fotoğraflarını görebilsem)
Aslında belirtmek isterimki, nergisler güneş isteği çok olan bitkiler..Güneş görmeyen balkonda çok uzun süreler kalması biraz sakıncalı..
Oysa saksınız oldukça derin ve büyük..sadece güneş varken değilde, hava ısısının eksi 1-2-3 olduğu günlerde bile onları açık havada tutmanız daha doğru olur..az önce Kütahya'nın 5 günlük hava tahmin raporuna bir bakayım dedim..gece bile en düşük sıcaklık sıfır derece..
http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-i...?m=KUTAHYA#sfB
Böyle günlerde bunları sürekli dışarda tutmak gerek..
Selamlarımla..