View Single Post
Eski 05-02-2013, 18:16   #1345
evzel
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-09-2012
Şehir: diyarbakır
Mesajlar: 85
Arkadaşlar ben cumartesi günü enzim yapmaya çalıştım. Evdeki meyve-sebze atıklarını ( elma, armut, kivi, portakal, limon, maydanoz, havuç, marul, patates ve biraz da çam yaprağı doğradım içine ) robotta geçirdim 5 kg lık bir yoğurt kabına ortalama 4 parmak boşluk kalacak şekilde doldurdum. Araya bir sıra da esmer şeker koydum. En üste 100 gr kadar üzüm pekmezi, 100-150 gr kadar esmer şeker ve kuru maya koydum, nargile düzeneğini de kapağa yerleştirdim. Pazar gününden beri oldukça yoğun bir gaz çıkışı var. İlk gün alttaki musluk bulunan hortuma su dolmuştu fakat gaz çıkışı başladıktan sonra su kayboldu içe çekti sanırım. Ben konuyu biraz okuyayım dedim ama kafam tamamen karıştı. Kafanızı fazla şişirmeden sorumu sorayım. Bu enzimi ne zaman boşaltmaya başlayayım, bir de ne kadar süre bu şekilde devam etmeliyim bir aymı üç aymı deneyimli arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.

evzel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön