View Single Post
Eski 27-05-2007, 11:37   #279
banzay
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-06-2006
acı biten tohum serüveni

Merhaba arkadaşlar,
Başıma gelen bir iyi bir de kötü haberi sizinle paylaşayım dedim. Önce kötü haber www.seedrack.com dan ginkgo tohumu sipariş etmiştim. Bu sabah posta kutusuna baktığımda paramparça olmuş bir zarf buldum. İçinde tohum haricinde her şey vardı. Bitkinin nasıl yetiştirileceğine daha doğrusu tohumun nasıl çimlendirileceğine dair bilgiler de buna dahil. Paketle ilgili sorun olursa bize haber verin diye bir not vardı. Mail gönderdim bakalım ne kadar ilgilenecekler. Benim anlamadığım nokta tohumları kim, ne yapar? Ne işine yarayacak ki? Çekirdek değilki çitlesin. Kimbilir hangi zavallı onu içinden çıkardı. En çok üzüldüğüm nokta onlara benim bakacağım gibi bakamayacak olması. Büyük ihtimalle bir kenara atmıştır. Ben bu ginkgo ya ulaşamayacağım galiba. Neyse Anadolu Üniversitesi'nde büyük bir tane var sonbaharda ve ilkbaharda gider iç geçirerek bakarım. Eşi de yok ki tohum yapsın toplayalım
İyi haber iş çıkışı bir fidancıya uğradım. Eskişehir' de küçük küçük fidancılar var. Bitki sayısı az. Dolayısı ile seçenek çok değil. Buna rağmen galiba işe yarar birşey buldum. Yalnız biraz büyük bir fidan almışım. Gövde çapı bayağı büyük gibi geldi bana. Aldığım fidan bir altuni mazı. İnşallah yakında fotoğraflarını gönderip (tabiiki üyelerin çalışmaları kısmında ) sizlerden fikir rica edeceğim

banzay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön