View Single Post
Eski 04-02-2013, 13:16   #10
Lunlun
Ağaç Dostu
 
Lunlun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2011
Şehir: İzmit
Mesajlar: 128
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
harıl harıl yer arıyoruz, çok zormuş bu işler, Muğla'da çok araştırdık ama bütçeye göre bir yer kısmet olmadı...Şimdi dedik ki Kuzeye çıkalım madem2 saat gidiş, 2 saat dönüş Selçuk taraflarına kadar geldik , bakmaya devam... bugün bir yer gösterdiler Havutçulu taraflarında 11 dönüm içinde 50m2 evi var elektrik yok ama yakında (gelebilir vaziyette7-8000 tl tutar diyorlar) su da yok, kuyu vs. yok : arazinin yanından dere geçiyor ağaçları o dereden sulamışlar, bahçe bakımlı gibi şeftali ve zeytin ağırlıkta,biraz da ceviz dikmişler...baya bi ağaç var - yol var araziye ama yol baya bozuk ana yola ise çok yakın...(o yolu da düzeltmek gerek- araziye yürüyerek girdik)160000 diyorlar ama pazarlık payı da varmış, evin masrafı da var ancak ev ruhsatlıymış bu da bir artı özellik...Birkaç yer daha varmış onlara zaman yetmedi bakamadık. haftaya görüp karar vereceğiz. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Sevgili SAHİRE,
Bizim de başımızdan şöyle bir olay geçti 3 sene kadar önce. Bartın'da 600 m.'den elektrik getirmek yaklaşık 60bin TLye mal oldu. Bakıyorsunuz başkaları alçak gerilimden vs hat çekebiliyor ama siz başvuru yapıyorsunuz size yok diyorlar illa orta gerilim olsun alacağınız yer. Başkalarını gösterince onlar daha önce yapmıştı, şimdi uygulama böyle oldu, diyorlar. Hadi bakalım arsanın kenarından hat geçiyor görünüyordu ama 600m ilerdeki direkten hat çekmek zorunda kalındı. Üstelik mecburen belli bir standartta yaptırdık, aşağısı olursa elektriği bağlayacak, size ruhsat verecek kişiler beğenmeyip tekrar yap, diyorlardı. Sizin baktığınız yerde evi yapanlar neden elektriği bağlatamamışlar ki? Daha pahalıya satabilirlerdi.

Çok güzel bir araştırma yapıyorsunz ve eşim ve bana da ilham oluyorsunuz. Lütfen paylaşımlarınızdan mahrum etmeyin bizi.

Saygılarımla efenim

Lunlun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön