Arkadaslar,
Ben de bugun IKEA'daydim ve acikcasi bonsaiseverler icin tam bir tuzak alaniydi soylemeliyim,guzellestirilebilecekler vardi elbet ki ben de benim aldiigimin daha duzgun oldugunu ve duzenlenebilecegini dusundugumden aldim.Hedefim bir market bonsaisinin gelebilecek son noktasini anlatabilmek,deneyimlemek ve belki de bir tanesini bu duzenden kurtarmak.Siz de duzgun olani sectiginiz surece alacaginiz bonsainin bir omru olabilir.
IKEA'da 3 tane tur vardi seklinden anlasilan.
1)Yapraklari kucuk,genellikle sekilsiz ve ellesmemeniz gerekenler.
2)Palmiyemsi turler,ilginc fakat kesinlikle kotu budanmis albenisi olan ve gelecegi olmayan
3)Benimki gibi biraz da buyuk yaprakli tahminen daha yasli bir tur (ayrica benimkinin tahmni yasinin kac oldugunu merak ediyor,ustatlarin goruslerini bildirmelerini rica ediyorum)
Bonsailerin on raflarda yer alanlari boy olarak kucuk ve sekillenmesi cok zor olanlardi,bazilari saksisinin icinde yamulmus ve pek tabi butun urunler karisik bir bicimde dizilmisti.Ben orada karar vermek adina her agaci uzunca inceledim,
1) Boyu ve dal sekli nasil ? Bir bonsai sekline ve kurallarina uygun mu ?
2)Olu dallari ne kadar ve sagligi nasildir ?
sorulari oldu.Bugun saksisini degistiremeyecegim ancak yarin saksi degisimi yapilip daha buyuk bir saksida gelismesini ve guclenmesini saglayacagim.
|