View Single Post
Eski 26-05-2007, 22:54   #79
cemal.S
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 2827 Mesajı Göster
Bilgileriniz için çok teşekkürler .Bahçıvan tarafından dikildigi için dikim hatası olabilecegini hiç düşünmedim.NİSAN ayında dikilemeyecegini fidanları aldıgımız peyzaj mimarı arkadaşım söylerdi diye düşünüyorum.Biz sulama aralıklarını iyi ayarlayamadık mı acaba hiç bir yerde nasıl sulanacagı hakkında bir bilgi bulamadım çok su ister mi hiç mi sulamamalıyız bu konuda bilgi verirseniz çok sevinecegim.
Merhabalar!

Gerçekten bir çok arkadaşımız faydalanabileceğimiz bilgiler aktarmışlar teşekkürler. Konunun uzmanı değilim ancak bildiğim kadarı ile bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Tüplü yani poşet veya saksıda (0) dan yetiştirilen bitkilerimiz hatasız dikim yapılmak kaydı ile toprakla buluşma dönemlerinde iyi bir bakımla her mevsim ekilip kap değişikliği yapılabilirler. Tabii bundan şunu anlamayalım bölgesel veya iklimsel farklılıklar çok önemsiz. Onlar işin en önemli kısmı bence. Her şey uygun bile olsa yapılacak küçük bir hata bitkinin gelişiminin istenilen düzeyde olmasını engeller. Çoğu zaman bitki ya kaybedilir veya yerine yenisi ekilmek zorunda kalınır emek ve zamanda cabası.
Genelde yaptığımız hatalar.(Çukur derinliği,eğri dikim, iyi sıkıştırmama,gereğinden fazla gübre ve can suyu ihmali) Bunlardan birisindeki özensizliğin sonucu malesef hayallerimizin yıkılması ve bizim kendimizi kötü hissetmemizdir.

Limon selvi suyu sever makası çok seven bir bitkidir. Ancak benim önerim yaz aylarında havanın durumuna göre ve topağın nemini kontrol etmek kaydıyla 3-4
günü geçmeden sulanmasıdır.

Selamlar.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön