Merhabalar,bende bu işe yeni heveslenmiş birisi olarak birkaç gündür çeşitli sitelerde bilgi toplamaya çalışıyorm. Bu siteyide yeni keşfettim ve tam benim aradığım bilgilere sorunlara ışık tutacağını tahmin ettim ve siteye üye oldum. şimdi istiridye mantarı yetiştirme konusunda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlardan yardım ve aşağıda yazacağım sorularıma cevap istiyorum. .1- 50 kg kompos hazrlamak istiyrum bunun için ne kadar saman ne kadar kuru madde gerekir (50 kg komposun 50 kg saman + kuru maddemi yoksa hepsimi 50 kg olmalı. . . 2- net oranları yazarmısınız .3- alçı veya kireç katmak şartmı .4- kullanılmayan eski bir ev odasında yapmayı düşünüyorum.buraya herhangi ısıtma,nemlendirme cihazı kullanmadan masraf etmeden üretebilirmiyim.bu mevsim uygunmudur.not

dayı aydınlatma ve karartma şansım var .5- sprey sulama ile nemlendirme yapsam olurmu,olursa günlük kaç defa yapmalıyım.ne günlük kaç defa havalandırma veya ışık vermeliyim. .6- miseli komposun üzerine serpiştirip karıştırdıktan sonramı torbalara koymalıyım yoksa katmanlar halinde bir miktar kompos bir miktar misel koyarakmı torbayı doldurmalıyım. .7- poşetler siyahmı olmalı şeffafmı hangisi daha faydalıdır .8- poşetleri delme işlemi nasıl olmalı.poşetleri hemenmi delmeliyim yoksa miseller oluştuktan sonramı nekadar miktarda delmeliyim . şimdiden sorularımı cevaplayacak arkadaşlara teşekkür ederim.