Hoya chlorantha, bu türü seçim yapmama Sevgili İlkin vesile olmuştu. İlk edindiğim türü ebruli renkli olanı idi Sevigili İlkinle takas listesi oluştururken tüh keşke yeşilimsi olanını alsaydın demesi 2. siparişime eklenmişti bile.
Büyük anaç olanını maalesef geçen yıl çeliklemek zorunda kalmıştım ve çeliklerden birçoğunuda yaşatamamıştım. Bugün birçok yedeğim var ve artık çiçeklerini görmek istiyorum gerçektende yeşilimsi sarımtırak bir tüy yumağı kadar güzel çiçekleri var.
Bakımında nazlı değil, nemli toprağı sevmesine rağmen arada bir toprağında nemini kaybetmesini beklemek gerekiyor, bu unsur bol yan dal çıkartmasına vesile oluyor. Olumsuz tarafıda nemini azaltsın diye beklerken süreyi uzatırsanız sürgünlerini kurutuyor, dikkat etmek lazım.
Sabah ve batan güneş alan bir bölgede bol süzülen ışıktan hoşlanıyor.
1 yaşına kadar besin verirken özellikle yaprak ve kök gelişimi için olan bir seçim yapmak gerekiyor. Yaşını doldurmuş anaç konumuna gelen bir görüntüye kavuşunca çiçek saplarına hazırlamak için Fosfor oranı yüksek besinler vermenizi tavsiye ederim.
Özellikle koymuş olduğum karede de görüleceği gibi nerdeyse her yaprak arasından sürgün çıkartma çabasında.
Henüz yavru

olasına rağmen azmine diyecek yok.
Hoya chlorantha, çiçek açmış hali netten alıntıdır.