View Single Post
Eski 01-02-2013, 22:15   #222
ncp1963
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
eğer Allah izin verirde ceviz bahçem olursa organik yetiştirmeyi düşünüyorum..

ortada bahçe kurulacak yer bile olmadığı için bu konuyu daha araştırmadım o yüzden cahilce bir soru olabilir

dikimde kullanılacak tohum ya da fidan kimyasal kullanılarak elde edilmişse..ve ürünün alınacağı yıla kadar(4-5 yaş) kimyasal kullanılırsa organik olur mu? (yani 5.yıldan itibaren ürün almaya başlayacağım, bu yaşa kadar fıdanlarda kimyasal gübre ve ilaç kullansam ama ürün alacağım yıl ve sonrasında kullanmasam organik ceviz hasat etmiş olur muyum?
gel ben sana buradan bolca hiç kimyasal kullanılmamış ceviz vereyim çevrede o kadar çokki koca koca ağaçlar ne ilaç atan var ne kimyasal veren var allaha emanet. ağaç verirse topluyorlar vermezse bu sene yok deyip bir sonraki yılı bekliyorlar.

birde bir noktaya değinmeden edemiyeceğim. ceviz çok suyu sevmez diye biliyoruz, bir ağaç gördüm dibine ark ( deriz biz su kanalı) açılmış, sordum yaz kış bu su buradan akar gider dediler. kışın donmazmı bu su dedim. donmaz olurmu dediler. birde etrafına s çizdirmişler çok sulanabilsin diye şaşırdım.

bir ürünün organik olması için belli şartları yerine getirmek gerekiyor. toprağın belli bir süreden fazla kimyasal ilaç ve gübreye maruz kalmamış olması gerekiyor. yoldan belli bir uzaklığa sahip olması gerekiyor. çevresindeki arazilerde organik tarımla uğraşıyor olması gerekiyor. v.s v.s ancak o zaman organik ürün üretebilir belgesi alınıyor diye biliyorum ama yinde iyice okumak gerek

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön