View Single Post
Eski 01-02-2013, 21:33   #1804
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Duyarlı yaklaşımınızdan dolayı, hepinize çok Teşekkür ederim.

Hayat devam ediyor, hergünümüz ayrı bir heyecan. Hoylarım, havaların azda olsa ısınmasından etkilenmeye ve uyanmaya başladılar. Bu uyanışı gözlemlemek büyük bir keyif.
Şirin Kızımız günde 2 defa köyü kolaçan edip geliyor, herdefasında çamura bulanmış ve sırılsıklam ıslak yanında birkaçtane arkadaşla birlikte bahçeye gelişi yokmu ömre bedel
O kadar Mutlu ve Özgürki Köyün tadını çıkartıyor resmen.

Günümün çoğu serada geçiyor, hala köyü gezmeye çıkamadım bile.

Günlerdir çelik alınacak Hoyalardan çelikler alıp onları dikmek.
Bazı Hoyaların yedekleri yok, onları yedeklemek derken. Gün nasıl çabuk geçiyor, acıktığımın bile farkına varmıyorum desem inanırmısınız bilemem.

Yeni saksıları dezenfekte edip, yavaştan hoyaları saksılamaya başladım bile.

Çok fazla Anaç hoyayı çeliklemek zorunda kaldım bu sebeple sera yavrularla dolup taşıyor resmen.
Kalıcı saksılara nerdeyse yer kalmadı.
Acilen montajı bekleyen rafları boyamaya başlamalıyım.

Yepyeni bir Hoya türü Sizlere
Yaprakların genel şekli Hoya bilobataya benziyor, çiçeklerininde benzerliği aynı olmasına rağmen tek farklılığı alacalı olması. Çok Şirin bir tür, alacalı yaprakların arasında açacağı kırmızımsı çiçek öbeklerini hayal edebiliyorum.
Yoğun çabalar sonucunuda yaşatmayı başardığım tek çeliğin macerası
İşaret parmağım kadarken yeniden çelikledim ve kök kısmını, geçtiğimiz Yıl Siparişime ortak olan Sevgili delete61 e gönderdim. Göndermiş olduğum kök kısmınında başarılı bir şekilde bakımını yapmış olduğunu Resimlerden görebiliyorum, çok güzel gelişim göstermiş çünki.
Suyu fazla sevmiyor aşırı gün ışığından hoşlanmıyor, bakımı Hoya bilobatayla aynı.
Aldığım çelik serçe parmağım kadar bile yoktu, 4 ay gibi bir süreçte bugün kalıcı saksısına tarnsfer ederken yeniden çeliklenip yedeklendi.

Hoya sp.Hoya sp. ''DS-70'' variegated.

Name:  01-SAM_0100.jpg
Views: 677
Size:  58.8 KB
Name:  02-SAM_0101.jpg
Views: 712
Size:  40.9 KB

Hoya griffithii, yaprakları sukulent yapıya sahip bakımı carnosadan farksız. Detay olarak yapraklarının güzelliği ile birlikte çiçeklerininde büyük ve kokulu olması tercih edilebilir bir tür.
Bu türün 2 farklı çiçek rengi vardır bendeki beyaz olanı, birsonraki hedef sarı çiçeklisinde

3 minik saksının 1 tanesi yarın kalıcı saksısına aktarılacak.
Hoya griffithii, çiçek açmış hali netten alıntıdır.

Hoya griffithii....

Name:  05-SAM_0104.jpg
Views: 763
Size:  42.1 KB
Name:  06-SAM_0105.jpg
Views: 806
Size:  40.3 KB
Name:  1-hela-stor.jpg
Views: 808
Size:  67.3 KB

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön