View Single Post
Eski 01-02-2013, 20:48   #65
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Sayın Mine Pakkaner'in 57 nolu mesajında kahveyi asidik toprak yapısını isteyen açelya, gardenya ve ortanca için kullanabileceğimiz yazılmış. Bu mesaj ve diğer mesajları okuduktan sonra sorularım var:

1. Anılan bitkiler hariç, hangi diğer bitkilerin asidik toprak istediğini bilemiyorum. Kahveyi diğer hangi çiçeklerimizde veya bitkilerimizde kullanabiliriz? Örneğin bir mesajda sardunyada kullanıldığı yazılmıştı sanırım. Hangilerinde kullanabiliriz?

2. Çekirdekten yetişme limon fidesinde kullanabilir miyiz?

3. Miktarı ve uygulaması nasıl olmalıdır? Normal Türk kahvesi pişirirsek sadece telvesi mi yoksa soğumuş kahvenin kendisi mi kullanılmalı? Saksının üstüne mi yoksa toprağın içine mi karıştırmalıyız? Bu uygulamanın sıklığı ne olmalı?

4. Kahvenin sade veya şekerli olması farkeder mi?

5. Kahveyi kullanırsak, saksılarımızda sinek böcek türü birşeye sebep olur mu?

Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız varsa, yardımcı olabilirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön