View Single Post
Eski 31-01-2013, 15:31   #115
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egemen16 Mesajı Göster
Herkese merhaba... diğer yeni heves edenler gibi bende netten tohumlar aldım ve ektim onların uzun yıllar büyümesini bekliyeceğim... o konu ayrı...

ama birde ikea dan bonsai almak istedim...

aşağıda fotoğraflarını çektiğim bonsai nin türü hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevirim.
sanırım Ulmus Parvifolia-Çin karaağacı
Şuan cam kenarında konumlandırdım ama ilk aldığımdaki canlılığı yok yaprakların..
kalorifere yakın olmasından kaynaklanabilir okuduklarıma göre.. fakat en ışıklı yerde orası iç mekanda.. dışarıda da besleyebilirim uygun bir terasım mevcut..Hergun fısfıs ile az mıktarda suluyorum. ne tavsiye edersiniz .

yardımcı olursanız sevinirim, kendimde araştırmaya çalışacağım türünü öğrendikten sonra.

şimdiden teşekkürler

1

2

3

4
Merhaba,
Aslinda tum sorularinizin yanitlarinin benzerleri cevaplanmis durumda ama kisacasi ozetlemek gerekirse.Oncelikle market bonsailerinin yolculugunu butun olarak ele alirsaniz buyuk ihtimalle sorun sizin bakiminizdan kaynakli degil,agacin yolculuk boyunca cektigi sorunlardan oturudur.Bana kalirsa yapmaniz gereken simdilik saksi degisimi yapmak ve onun gelismesine bir sureligine izin vermek.(bknz. http://www.agaclar.net/forum/yeni-ba...ardim/1413.htm 'daki ilk post)Yeni saksisina alisinca da cesitli budamalar yapilip daha iyi gelismesine izin verilir.Humik asit,sivi gubre gibi cesitli ekipmanlar da bitkinin guclenmesine yardimci olacaktir.Siz de bu sure zarfinda bonsai stillerini okuyup nasil bir stil uygulamaniz gerektigine karar verirsiniz.Ve bence fidanliga gidip uygun bir bonsai adayi secmeyi de ihmal etmeyin,cunku kendi bonsainizi olusturmaya calismak bile apayri bir zevk ve pek cok konuyu arastirmaya iten birseydir.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön