View Single Post
Eski 31-01-2013, 11:35   #1
idurgun
Ağaç Dostu
 
idurgun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2012
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 157
Tohumdan Titanopsis Yetiştirme


"Titanopsisler, sukulent ailesinde deniz altında yetişen mercanlara benzeyen eşsiz biçimleri ile etkileyici bir türdürler. Oldukça dayanıklıdırlar. Bakmanız durumunda hemen gelişen, unutulup ihmal edildiklerinde ise sabırla tüm zorluklara direnen kanaatkar bitkilerdir. Hemen hemen tüm türleri çiçeklenir.

Yayılıcı bir bitkidir ve sukulent ailesinin en kolay yetiştirilen türüdür.. Buna rağmen sayısız şekil ve dokuda geliştiğinden koleksiyonerlerin göz bebeğidir. Özellikle deniz anemonlarına benzer çiçeklenen Calcarea Bizzare varyetesi en aranan türdür. Erken bahar ve sonbaharda sık sık ancak azar azar sulanmak ister. Yılın geri kalanında yaz ve kış aylarında sulama ayda bire indirilmelidir.

-10 derece soğuğa dayanıklıdır. Kolaylıkla kışın az yağış alan bölgelerde dış mekanda, yurt genelinde pencere içlerinde yetiştiriciliği yapılabilir. Yazın öğle güneşi hariç aydınlıkta, diğer aylar tam güneş altında mutlu olacaktır."
(zengardentr.com)

Reklam gibi olacak ama alıntı yaptığım firmadan aldığım Titanopsis tohumlarını çimlendirmeye çalışıyorum. Fotoğraflarla aşamaları sizinle paylaşmak istedim. Gelişmeleri oldukça yavaş. Çimlenme oranları şimdilik %60 civarında. Güneş ışığı ve yeterli nem olduğunda gayet iyi bir şekilde çimleniyorlar.
Fotoğrafların üzerinde tarihleri yazılı.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen idurgun : 03-07-2014 saat 14:14 Neden: Fotoğraf sorunu düzeltildi.
idurgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön