View Single Post
Eski 30-01-2013, 16:08   #967
KAMELYAM
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-01-2013
Şehir: izmi
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Var tabii olmaz mı?

Gübreleme ve sulama ile ilgili yazışmaları forumda tekrar bir gözden geçirin. Normal bitkiler için kullanılan gübreler çok ağır kaçabilir orkideler için özelikle de phal de NPK oranına çok dikkat etmelisiniz. kökler çok çabuk yanıp bitkinizi kaybedebilirsiniz. bunu fark etmeniz ise ortalama en azından 6 ay sürer.toprağın beyazlaşınca sulanması da bana tuhaf geldi.
Keiki oluşumu istiyor isenin bitkinizin yaprağa yakın değil bundan evvelde yazıldığı gibi çiçekli gözden hemen sonraki takribi anaç bitkiden 3 göz sonraki gözün üzerinden kesmeniz gerkli. Keiki için bitkinizi bir hafta kadar sıcak ve karanlık bir yerde tutun. Mümkün ise göz kapakçığını örten yaprağı kaldırıp köklendirme hormonu veya en iyisi keiki-boost denen ürünü tabik edin. Bu şekilde ve az evvelde yazdığım gibi sıcak ve bir hafta karanlık bir ortamda o gözden keiki oluşum ihtimali çok yüksektir. Bu bilgi tarafımca da sıkça yapılıp sonuç alınmış bir bilgidir.


Saygılarımla
ya ben anlamadım keiki ne demek yeni orkide yetiştirmeye başladım bu terimleri anlayamıyorum. bende ıkı adet orkide var dışarda kalmıs galiba donmuşlar kurtarabılırmıyım acaba bırının yaprakları kurudu dıyerı yesıl hala ama ıkısındede dıbınde küçük gözler var kurtarabılırmıyım. birde kölerinde saksının içinde yosunlar oluşmuş bıtkıye zarr verırmı. son bırsey daha sormak istiyorum kahverengı kucuk bıt gıbı böcekler var onlar ıcın ne yapmalıyım. yardım edersenız cok sevınırım

KAMELYAM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön