Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar
Bir ziraat teknikerine, pek yakışmayan bir soru.
Hani soran bir ev hanımı, avukat ya da devlet memuru veya benzer meslek ve uğraşı konumundan olsaydı, bazı sorular da sorarak çim konusunda az da olsa deneyimli bir üye olarak, konuya bir yanıt veya bir katkı sağlamaya çalışırdım.
Sanırım bu haliyle benim boyutumu aşıyor bu konu. Soruyu anlayıp, özümseyebilen uzmanların vereceği yanıt ve açıklamaları bende merak ediyorum.
|
Sn S.serdar., Sanırım yanılıyorsunuz!. Bir ziraat teknikeri veya mühendisi olmak, Bütün zirai konulardan anlıyor demek değildir ki... Kaldı ki Çim gibi çok özel bir konuyu herkes bilemez. Ziraatçı da bilemiyebilir. Lütfen yadırgamayınız..
Sn seracı-06 Arkadaşımın sorusu el ile serpme yöntemine göre 1m 2 ye 50-60 Gr. Karışım çim tohumu atılır. Önce 50-60 Gr. lık birkaç adet çim tohumu hazırlarsınız, sonra sahada 1 m2 lik. bir alan belirlersiniz, belirlediğiniz alana 50-60 gr. tohumu serpersiniz. o yoğunluğu göz önüne alarak sahaya tohum ekimi yaparsınız. Eğer büyük saha ise, sahayı 10-50-100 m2
vb. bölümler, sonra da tohumları bölümler (örneğin 10 m2 için 500 gr, 100 m2 için 5000 gr tohumu) o alamna serpersiniz.
Diğer taraftan çim alanlarına genellikle tek bir çim çeşidi değil, karışım çim ekilir. Alt çim ve üst çim gibi bazı türler bir araya getirilir. Bunlar birbirlerini tamamlar.
Kolay gelsin..