View Single Post
Eski 26-05-2007, 10:43   #78
2827
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feyzan Mesajı Göster
Benim görüşüme göre, (başka düşüncesi olanlar olabilir.)

Yeriniz İzmir civarında ise Nisan ayı biraz geç olabilir.
(Ancak bir başka fikir de var, aşağıda belirttim * .)

Plastik saksı olması iyi ancak dikim yapılırken köklerin dağıtılmaması gerekiyor. Yani köklerin mümkün olduğunca saksıdaki toprakla birlikte adeta kalıp gibi doğrudan çukura yerleştirilmesi gerekiyor.
Dağılmaması için dikimden önce toprağın uygun nemde olması ayrıca bitkiyi saksıdan çekerek çıkarmak yerine kalıbı bozmadan bir falçata ya da benzeri keskin bir aletle saksıyı kesmek ve olduğu gibi yerleştirmek daha uygun diye düşünüyorum.

Çukurun ölçüleri uygun muydu?
Ayrıca çukurun içine dikim sırasında çok fazla gübre konmuş olabilir.

(*) Geçen yıl Ocak ayı içinde bahçemdeki limon servileri bulundukları yerden başka bir yere naklettim, bir çoğu kurudu. Oysa daha önce bir çok bitki ve ağacın bu şekilde yerini değiştirmiştim.
Bunu sorduğum Adapazarı ndaki bir ziraatçi, limon servinin diğerlerinin aksine, daha ileri tarihlerde dikilmesi veya nakledilmesinden daha iyi sonuç alındığını söyledi. Doğru mu bilmiyorum.
Bilgileriniz için çok teşekkürler .Bahçıvan tarafından dikildigi için dikim hatası olabilecegini hiç düşünmedim.NİSAN ayında dikilemeyecegini fidanları aldıgımız peyzaj mimarı arkadaşım söylerdi diye düşünüyorum.Biz sulama aralıklarını iyi ayarlayamadık mı acaba hiç bir yerde nasıl sulanacagı hakkında bir bilgi bulamadım çok su ister mi hiç mi sulamamalıyız bu konuda bilgi verirseniz çok sevinecegim.

2827 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön