Sevgili arkadaşlar, Monkey Puzzle (Araucaria araucana) adı ile bana da Amerika'dan bu ağacın tohumlarından geldi.
Forumdaki ağaç başlıkları ile pek ilgilenmediğimden tohumlardan birini Nuri Mürvet Bey'e, bir diğerini de Mine Pakkaner Hanım'a teklif ettim. Kendileri de böyle bir ağacı yetiştirecekleri alanları olmadığı için ziyan olabileceğini düşünerek istemediler. Dolayısı ile tohumların bir kısmını Herbaryum'a gönderdim.
Elimde kalan 2 adet tohumu da nasıl yetiştirebilirim diyerekten başlığa baktım. Başlığımız 2009 senesinde
Maymun Çıkmaz Ağacı (Aucaria araucana) olarak açılmış. Bu arada latince isminin yanlış yazılmış olduğunu farkettim.
Sayın Tohumcu Nilgun, madem farkettiniz bunu yönetime bildirmeniz gerekmez miydi?
Maalesef her mesajı okumaya vaktimiz yetmiyor.
Başlıktaki mesajları okuyunca, arkadaşlarımızın isim hususunda anlaşamadıklarını gördüm. Ben de bilmiyorum ki.
kelebek çalısı, " Bu ağaca dilimizde maymun çıkmaz ağacı denmesini hiç anlayabilmiş değilim.
Maymun çıkmaz ağacı altta fotoğraflanan gövdeye sahip olan Silk-floss tree(Ceiba speciosa ya da Chorisia speciosa) olarak bilinen ağacın adıdır." diyerek, maymun çıkmazı ağacının gövde fotoğraflarını yüklemiş.
Tohumcu Nilgun arkadaşımızın yüklediği fotoğraflara bakıyorum, başlıktaki 35 ve 51 numaralı mesajlardaki ağacın gövdesi de dikenli. Ama bir bilgi sahibi olmadığım için fikir yürütemiyorum.
Bu yüzden sayın Mine Pakkaner ve herbaryum'dan ricada bulunup başlığa davet edeceğim.
Bu arada başlığın düzeltilmesi için sayın malina'ya da mesaj attım.