View Single Post
Eski 26-01-2013, 21:36   #32
adem_09
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 21-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ropicegetal Mesajı Göster
sn karagülle burada konuşulanlar genel üretim bilğileri. aslında çok fazla detay var. Ticari olarak düşündüğünüzde mutlaka uzmandan eğitim alınmalıdır.
mutlaka iş planları yapılmalıdır. tüm detaylar. üretim aşamaları, gerekli kanuni izinler ve gereken öz sermaye ve kısa ve uzun süreli kaynaklar.
12 veya 24 aylık iş planı hazırlarsanız oluşabilecek sıkıntıları önceden tedbir alma imkanınız olur.

kompost hazırlama en önemli iştir. 5 tonluk bölümler halinde işletme kurarsanız ortalama 5 tonluk saman+kepek+alçı(veya kireç) karışımı pastörüze etmeniz gerekecek. buda kolay bir iş değildir. pastörize için 120 derecelik ısı gerekir. pastörize de yapılacak bir hata tüm verimi etkiler.

100-200 kg lık evde hobi amaçlı kompost yapılacaksa 200 litrelik varilde kaynatarak yapılabilir.

anlaşılabilir şekilde anlatılmış mantar üretimi başlama hakkında güzel bir kaynak: http://megep.meb.gov.tr/mte_program_.../621BHY162.pdf
not: bu modül beyaz şapkalı mantar için hazırlanmış. istiridye mantar yetiştirecekseniz buradaki bilgilere bağlı kalmayın.
sn egetropical
Kompost yapmak hazır almaktan mantıklı ve 120 derecelik ısı fazla 80 derecede 1 saat beklemesi yeterli gelir. 5 ton kompost yapmak için 1250 kğ kuru madde gerekiyor 200 litrelik varillerde yapılırsa 4 günde yapılır. Baktınız mantardan başarılı oldunuz kazanı büyütülebilir. Buhar ile pastorize etmekte münkün bunun içinde buhar kazanı ve kompost pastorize odası gerekiyor.
Kompost yapmak için saman , talaş ( kayın - kavak talaşı ) , kepek ve alçı ( kireç ) gerekiyor .
Benim yaptığım kompost karışımı
300 kğ saman paket saman kullanmanızı tavsiye ederim.
30 kğ talaş
30 kğ kepek
3-5 kğ alçı

adem_09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön