View Single Post
Eski 26-01-2013, 21:31   #31
Mehmet Kemer
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Konuyu ilgi ile okudum. Gerçekten çok önemli noktalara değinilmiş. Ben 2012 yılının mart ayında bu işi sırf meraktan denemek istedim ve yaptım. Bu konudanda yine deneyimlerimin üstüne bilgi ekledim. Zaten görenler olmuştur http://www.agaclar.net/forum/mantar/26919.htm linkindeki konumu.

Bende istiridye mantarı için marmara mantar ile görüştüm fakat bana söylenen, mantarların günlük, taze ve ezilmemiş kırılmamış oalrak kendilerine teslim edilmesi gerektiği, gönderilecek ürünlerin kargo maliyetinin bana ait olacağı idi.

Günlük hasat yapıp hergün kargo gönderemeyeceğimi, göndermiş olsam bile taşıma esnasında zarar göreceğini, hava durumundan etkileneceğini düşündüğümde yerel pazara yönelmem gerektiğini gördüm. Bu nedenle de
kompostu kendim hazırlayım dedim işe koyuldum. otomasyon olmadan o kadar zahmetli bir iş ki anlatamam. 200 lt lik varil aldım su doldurup kaynamasını bekledim saatlerce. Sonra ekim aşamasında tek tek poşetlere doldurdum. Yaklaşık 7-8 saat sürede 14-15 poşet kompost hazırlayabildim. Tabi acemilikti. Daha sonra ekip kurdum Hazırlama aşamasındaki yorgunluk ise mantarların çıktığını gördüğüm anda kayboldu.

Mehmet Kemer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön