Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb
Sevgili Adil...Sağol kardeşim...Çok çook teşekkürler....Yosunlar yemyeşil zümrüt gibi çok güzel görünüyorlar...Ben onları kurutup kullanacağım ..keşke rengini böyle muhafaza edebilselerdi....
Vallahi maşallah ,sizin orada havalar iyi gibi görünüyor ki sikasları dışarıya atmışsınız.  )..Bende iki ade sikası kardan korumak için içerlere sıkıştırdım...Her sene kışın içeri alıyorum...Baharda toprağa gömüyorum...Bahçe toprağına diktiğiniz sikas var mı...??
Acaba bahçeye dikip de kışın sarılsalar ,nasıl olur...?? Lahanalar da harika görünüyorlar...Mor renkli lahanayı kara lahana cinsine benzettim....Brüksel lahanasını denediniz mi...Sevgili Sarin nin bahçesindeki brüksel lahanasının resmine hayran oldum...
Gövdesi güllerle donanmış bir ağaç gibiydi...Tohumunu aradım, fakat bauhaus da bulamadım...Siz bulabilirseniz bahçenizde yetiştiriniz...Çok faydalı ve nefis bir sebze..
Yosunlar için tekrar teşekkürler ..Bir sürü zahmetler verdim...  ) Selam ve sevgiler...
|
Yosunları inşallah istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.Dediğiniz gibi kurutulup nemi alınmalı.Nemli, kapalı iken çürümeler olabilir.
Sonradan ıslatılınca tekrar canlanacaklardır.
Beğendiğiniz için memnun oldum.
İklim Bilim adamları Trabzon ikliminin Antalya iklimine dönüşeceğini yazıyorlar.
2 hafta oldu Dışarıda mont bile giymiyoruz.Mayıs ayında giyebileceğimiz giysilerle dolaşıyoruz.Hatta kıble dediğimiz sıcak rüzgarlar esince terleyebiliyoruz.Toprak bu kış aylarında kuraklık yaşıyor.Sulama yapmak zorunda kalıyoruz.
Sikaslar ın hepsi şu an dışarıda havalar iyi.Toprakta olanda var saksıda olanda.Çok aşırı soğuklarda yaprakları hafif zarar görsede gövde sağlam kalıyor.Sonraki yıl yeni yapraklar açıyor.
Kışın soğuklardan korunması için Naylon,naylon çuval veya brandayla kapatılması çözüm olabilir.Çok şiddetli soğuklarda çaresiz kalıyoruz.
Bu yıl şu ana kadar tehlikeli bir ortam oluşmadı.
Diktiğim mor göbekli lahana.Brüksel lahanası bir yıl denedim fakat gül çiçeği gibi açılıyorlar.Kapalı durmuyorlar.
Top lahanasını ikinci kez denedim ilk kez küçük bir başarı elde ettik.Galiba ekim zamanını çok iyi ayarlamak lazım.Sıcaklıklarla çok alakalı olan bir durum.
Bürüksel lahanasının yemeğini hanım çok iyi yapar çok lezzetli yeniyor.Salatasıda çok güzel.
Karnabahar ve brokoli de en çok sevdiğim yemekler.
Bu yemeklerin içine kırmızı etli biber ve soğan kıyma,baharat çok yakışıyor.

Akşam akşam iştahım açıldı.

Yosunları gülegüle kullanınız.
Saygılar selamlar Berrin abla.