25-05-2007, 21:15
			
			
		 | 
		
			 
			#11
			
		 | 
	
	| 
			
			 Ağaç Dostu 
			
			
			
				
			
			
				 
				Giriş Tarihi: 23-06-2005 
				Şehir: Düzce 
				
				
					Mesajlar: 374
				 
				
				
				
				
				     
			 
	 | 
	
	
	
		
		
		
	        
	Alıntı: 
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  orman adamı
					 
				 
				kardeş,çayı ince un eleği ile elersen hem bulanık olmaz,hem tortu yapmaz. 
Her ne kadar,çeşme suyu ile iyi olmaz deselerde,en iyisi çeşme suyudur.Benim dükkanımın yanında günde 700 çay satan,çay ocağı 1.500 ytl verip özel su arıtma cihazı aldı,iki gün kullandı olmadı,söküp attı.en iyisi çeşme suyu,..., 
NASIL İYİ ÇAY DEMLENİR... 
Önce alttaki su haznesine yeteri kadar su konur 
Üstteki demliğe yeri kadar çay konur..ve bir parmak su konur 
ocak açılır 
su kaynamaya başlayınca biraz kısılır...iki dakika beklenir 
Üstteki demliğe yeterince su konur 
Kısık ateşte en az 10 dakika demlenmeye bırakılır 
İnce süzgülü süzgeçle bardağa dökülür 
Küçük bardaksa tek kesme şeker,büyük finca ise iki kesme şeker atılır. 
Ve çay kaşığı ile karıştırrarak şekerin erimesi sağlanır. 
Karıştırdıktan sonra kaşık yavaşça çıkarılarak,bardağın kenarına hafifçe tık tık vurulur,çay tabağının yanına konur.İçerken boğazımıza kaçmasın diye. 
Önce ürkek,ürkek yudumlanır.Birden ağzımızı yakmasın diye. 
Fazla şeker çayın tadını bozar,çay birazcık ağızı buruşturması lazım. 
Çay faslı bittikten sonra ocağın altını kamatmayı unutmayınız. 
HAAA Kim ne derse desin,çak-kur,un üstüne çay yok, 
			
		 | 
	 
	 
 Çok güzel anlattınız sevgili orman adamı,     ben çaya şeker atmıyorum yaklaşık 1 senedir. Çay tiryakiliğim aşırı derece de değil ama etrafımda sırf dem içinler var. Çayı çay yapan onun suyudur. Bence..    
		
		
		
                
		
		
		
	 | 
	
		 
		
		
		
		
		 
	 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
                 
		
		
	 |