View Single Post
Eski 26-01-2013, 15:32   #125
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sayın Muallim, bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Böyle güzel bahçeleri dolaşmak insanı mutlu ediyor. Tek tek fotoğraflarınızı inceledim, mesajlarınızı okudum.
Bir mesajınızda " Sıfırdan başlayıp bugünlere getirmek çok yorucu oldu.
Ama bir şeylerin olduğunu görünce yorgunluk gidiyor.
Çok işi kendim yapmağa çalışırım." diye yazdığınızı görünce, " tam da benlik" dedim.
Ben de bahçemde pek çok işi kendim yapmaya bayılırım, çok da yorulsam yine de mutlu eder beni.

Zeytinliğiniz de çiçekleriniz de çok güzel, hele manzara fotoğraflarınız bir başka güzel, dinlendirici.

Bazı gül yapraklarınızda deliklerin olduğunu arkadaşımız Ben fakir de belirtmiş. Ne yapılması gerektiğini arkadaşımız yazmış ama siz yine de bitkilerin etrafında uzun boylu yabani otlar olmamasına dikkat edin. Bunlardaki sümüklü böcek ve diğer haşereler rahatlıkla çiçeklerinize geçerler.

Dikim aşamalarınızı da okudum, aşılı ağaç veya gül dikeceğiniz zaman toprağı kazıyorsunuz ya, dikim esnasında aşılı kısmın güneye gelmesine dikkat etmelisiniz. Eğer ekeceğiniz bitki çıplak kök (topraksız) ise, açtığınız çukurun içine koyduğunuz toprak öbeğini bir kümbet gibi yaparak kökleri hafifçe bu öbeğin üzerine yayarak yerleştirirseniz, kökler zarar görmeden ve sıkışmadan ekilmiş olur.
Belki bunları yapıyorsunuzdur ama bir hatırlatma olması amacı ile yazıyorum.

Güzel bahçenizin ileride çok daha güzel olacağına eminim. Siz buna gönül vermişsiniz.
Bütün bu güzellikler içinde sağlık, huzur ve mutlulukla, sevdiklerinizle beraber çok uzun seneler doya doya tadını çıkarmanızı dilerim.

http://www.agaclar.net/forum/383493-post27.htm

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön