Bu da benim ilk ekşi ekmek denemem.
Ekşi mayayı %50 tambuğday/beyaz un karışımı ve su ile 6 günde hazırladım. Ölçüler göz kararıydı.
Mayanın hazır olduğunu anlamanın bir püf noktası da; ekşi mayanızdan 1 kaşık alıp oda sıcaklığındaki suya bırakırsanız yüzerse suda maya hazırmış
Ekmeğim ise 2.5 beyaz 1,5 tam buğday ölçülerinde.
Sabah mayaladım. 2saat sonrasında tekrar yoğurdum. 5 saat sonra tekrar yoğurup 1 saat bekletip fırında 200 derecede tupperın ekmek kabında 50 dk pişirdim.
Sonrasında tepsiye alıp 15 dk tepside pişirdim kızarması için.
Dokusu delik delik,nemli, mis gibi ekşi kokulu ve tadı ekşi bir ekmek oldu.
