View Single Post
Eski 25-01-2013, 08:30   #90
yalandünya59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 309
Sevgili Eksisonsuz,

Evet, ajandamı bugün aldım yanımda, sırasıyla maliyetler hakkında biraz bilgi vereyim;

Seralar fotodada görüldüğü gibi 2 adet klasik 40x8 ebatlarında 3 yıllık PE naylonu bulunan, ana iskeletin kalınlığı 0,4 mm.

Damlama sulama ise her aralıkta 4 delikli çıkışı olan profesyonel olanından.
Seraların kurulum dahil anahtar teslim bana maliyeti 7000 tl x2 = 14000 tl'dir.

Sana çok gelebilir belki ama ben neden bu şekil yaptım ondanda bahsedeyim...

Bende senin gibi serayı kim kurar kimler kurar kaça mal olur gibi birçok araştırma yaptım,
ancak Tekirdağ'da 1 tane sera kuran firma bulamadım, sanayide bir usta buldum,sera kuruyormuş tanesine 8000-10000 tl arası gibi acayip bir rakam çıkardı, aslında kendisi döşemeci dükkanı olan birisiydi, yani asli işi sera kurmak değil ancak araştırdım muhtelif yerlerde seralar kurmuş yapmış yani ama hem fiyat yüksek geldi, hemde güvenemedim.

Sonra çok samimi olduğum bir demirci ustaya gittim 40x8 ebatlarında 1 adet seranın maliyetini çıkarmasını istedim, bana naylon hariç 4000 tl gibi bir rakam çıkardı, naylon ve damlama yok yani. ayrıca kendiside yapacağı seranın hiçbir zaman piyasadaki profesyonel seralar gibi olmayacağını dürüstçe belirtti, sen git bu işi yapanları bul biraz fazla ver, adama gibi sera kurdur dedi.

Bende İStanbuldan benim seracıları buldum, Çorluda kurdukları seraları gezdim, işçilik itinalıydı, malzemeler kaliteli ve kalın ölçülerdeydi. Aradım geldiler kurdular.
İstersen telefonlarını verebilirim...
Not: 2 el felan alıp uğraşmaya değmez dostum, zahmetli-riskli iş üzer seni, bırak işi erbabı yapsın derim.


Sondaj Konusu:

Şansım yaver gitti 7 metrede su buldum, hemde süper bir su. sondaj için 550 tl ödedim.


Çit-Beton Direk;

2100 m2 alanın etrafını komple beton direk, kafes tel, dikenli tel ve 4 metre giriş kapısı yaptırdım.
Bana maliyeti 4750 tl oldu.


Enerji Elektrik;

1 kw rüzgar türbini+0,5 kw güneş panelli, toplam 6,5 kva bankası olan, ayrıca günde en az 5 kva elektrik üretebilecek bir sistem kurduruyorum, rüzgar türbini kuruldu, paneller yazın bağlanacak. Bu işte bana 17800 tl'yi buluyor.

Yedek enerji ihtiyacı için ise 1 adet 2,7 kva'lık jeneratör aldım, onun fiyatını bulamadım ancak 550 tl diye hatırlıyorum.

Ayrıca 1 adet çapa motoru aldım, 1300 tl'ye.

Şimdilik bu kadar yinede sormak istediğin bişeyler varsa her zaman yazabilirsin...
Yardımcı olmaya çalışırım...

Hayırlı günler...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön