Konu: susex tavuk
View Single Post
Eski 25-01-2013, 02:06   #100
6litre
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thares Mesajı Göster
Bu yıl 2 light sussex tavuğum iki tanede köy tavuğu denilen cinslerden civcivlikten tavukluğa uzanan bir yol aldım iddia ediyorum aynı yemi yiyen light sussex ile köy tavukları arasında kesinlikle yumurta verimi konusunda fark yok bunun aksini iddia edenler çıkar peşinde maddi kaygılar peşinde olan hobiciler. Ancak light sussex cinsler görünüm uysallık açısından oldukça iyiler.
SAYGILAR
Hocam benim ne cikarim olabilirki, olmuyor ama? Lütfen rica ederim, bahcemdeki hayvanimi anlatiyorum size, hos kendim yumurtlayacak halimde yok. An itibariyle disarisi - 9, yarin insallah ben cikasiya 2 yumurta follukta hazir. 2 beyaz bacak LS, 2 Atmaca cinsi (Sperber) , 2 de cinsini bilmedigim (onlarida austrolop diye tutduydum, olmassa getir degistirelim demisti ayni zamanda satici, benim tembelligim, neyse. ) bahardan itibaren 6 hayvandan sonbahar basina kadar minimum ortalama 4 adet günlük yumurtam var. Yasadigim ülkede kaliteli hayvana ulasma sansi daha fazla, bilmiyorum, adam LS dediyse genelde LS cikiyor. Yahu adam 2 haftaya yumurtaya baslarlar dedi, biri daha yoldayken kartona yumurtladi. Haaaaa, gel gelelim arkadasimda var 19 tane tavuk, 2 horoz, havalar iyiyken 2 tane yumurta aliyor diye seviniyordu, anlattim benimkileri, anlatmaz olaydim, kendikileri yavas yavas tencereyi boyluyor simdi. Nasip isi abi nasip. Allah iyi insanlari karsilastirsin. Sahtekar dolu ortalik haklisin ama herkezi bi kefeye koyman hos degil.

6litre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön