View Single Post
Eski 24-01-2013, 13:13   #1335
Safranlı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sezik Mesajı Göster
Sayın Aviator34, çalışmalarınızı ilgiyle izliyorum.
Bir kaç hafta öncesine kadar solucan gübresi elde etmek ile ilgili konulara ilgi duyuyordum ancak; bu gübrenin ağaçlarıma enzim kadar çok hizmet etmeyeceği görüşüne kapıldım ve araştırmaya başladım. Bokashi kabı, starteri v.s konularda gezindikten sonra nihayet bu konuya geldim.
Benim Manisa, Köprübaşı'nda, 22 dekar alanda 1250 zeytin ve 15-20 tane muhtelif meyve ağaçlarım var. yaşları henüz 1,5-2. ilk sene em5 kullandım ama pahalı olmasından dolayı tekrar etmedim. Az yanmış çiftlik gübresi ile devam ettim. Enzim konulu bu başlıkda yazılanları sindire sindire okudum ama emin olun ki burada anlatılanları yapmaya korkuyorum. Zira ağaçlarıma bilmeden zarar vermek veya onların gelişimini engellemek istemiyorum. Sizin çalışmalarınızda okuduğum başarı hikayeleriniz beni umutlandırıyor.
Bu konunun ilk sayfasında anlatıldığı gibi 20 Lt lik bir bidonda elimde geçmişten kalmış 2 kaşık em5 ide ilave ederek kahverengi şekerle desteklenen bir karışım yapmak ve bunu zeytinliğimde uygulamak istiyorum. Siz balık kullanmışsınız, bu ne gibi bir avantaj sağlıyor? Enzimde neyin güçlü olmasına yarıyor? Açıklama yapmışsınız ama balık ve kabak enzimini döktüğünüzü de belirtmişsiniz.
Tüm arkadaşlarım, nasıl başlamamı tavsiye edersiniz? Ben bu çalışmayı, İzmir'de evimin balkonunda yapmayı planlıyorum. Son katta olduğumdan koku problemi bir şekilde tolere edilebilir. Verdiğiniz bilgi ve yardımlar için teşekkür ederim.
bence enziminize nargile sistemi ile bahçenizde yapabilirsiniz
veya balkond ayapıp tarlaya gidebilir
enzimden bitki zarar görmez
köklerden bira uzaga verdinizmi sorun olmaz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön