View Single Post
Eski 23-01-2013, 10:08   #440
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX Mesajı Göster
Zaten ekmek yapacaksak tam buğday yapmadıktan sonra pek bir faydasının olmadığına inanıyorum. Beyaz unun vücuda nişastadan başka bir faydası yok...
Tam buğday un kullanılarak yapılan ekmekler çok başarılı olmuyor ne yazık ki, yarı yarıya ya da üçte bir oranında başarılı olunuyor. Besin değerini ve tadını bir ölçüde de artırmaksa, o kadarı bile yetiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX Mesajı Göster
En basitinden askorbik asit ekleyip hamurun daha iyi kabarmasını sağlıyorlar. Biz de zannediyoruz ki, "benim mayam ne de güzel kabarttı". Fakat işin aslı öyle değil elbette.
Toz ascorbic acide eklediğim ekmeklerimde ben nedense beklenen başarıyı elde edemedim, rengi hafif sarımsı olsa da kabarmasında bir değişiklik olmadı. Nedenini anlayamadım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX Mesajı Göster
Sağlıklı ve doğal ekmek yapmak istiyorsak, sağlıklı ve doğal, mümkünse taş değirmende çekilmiş ve kepeği alınmamış un kullanalım. Benim arayışlarım ve çabam bu yönde.
Bu yüzden biz de Balıkesir'den Halil Ayar Bey'in kara değirmen buğday ununu alıyoruz

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön