View Single Post
Eski 23-01-2013, 09:19   #24
prıtt
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Bizim köydeki evimizde kerpiç. Kışın sıcak yazın ise serin oluyor. Çocukluk dönemim 2 oda 1 salon olan bu evde geçti ama o zaman bunların pek farkında değildim. Şİmdi babam oturuyor evde ve pek bırakmayada niyeti yok. Daireden kurtullmak için babama yeni 2 katlı ev yapalım diyorum ama bu evede kıyamıyorum bakalım ne olacak.

Duvarları çamur saman karışımından olan kerpiç ve yaklaşık olarak 60 cm kalınlığında. Babaannemin eski evinin duvar kalınlığı ise 80-85 cm.

tavanı ise hasır dedikleri örtüden ve onun üzerinde ise saz(kamış) ve toprak var. üzeri ise kiremit çatı var. Bu şekilde olunca oda çok iyi nefes alıyor. Hatta şöyle birde anımı anlatayım size.

Geçen yazın rekor sıcaklarda babama Baba ev ne kadar serin dedim.Babamda;

-Aman oğlum yorgansız yatmayın üşürsünüz diyerek dalga geçti. O gün sabah arkadaşımı aradım ve bu gece çok serindi değilmi diye sordum. O da dediki; Ne serini ya biz yandık yine apartmanda bugün en sıcak gündü dedi. o gün anladım kerpiç evin farkını.

Ayrıca nedenini bilmiyorum ama 3 yaşında oğlum köyde gündüzleri 4-5 saat hiç uyanmadan uyuyor ama kendi dairemizde 1 -1,5 saat anca uyuyabiliyor.

Aşağıda da tavan ve duvarının resmi var.

Eklenen Resimler
  
prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön