dediğim gibi gülleri çok sevmeme rağmen çeşit bulmakta zorlanıyorum bilinen tüm siteleri arıyorum resimlere bakıyorum fakat yok gibi bana yardımcı olursanız sevinirim .2001 yılında köyde yaptırdığım yazlık evime kırmızı bir gül almakla başladı sonra bir tane daha derken 80 adet e ulaştım .12 tane gülümü cins bir gül bulursam diye damızlık bakıyorum. onlardan ikişer tane var gezerken gördüğüm konu komşu .,tanımadık insanların bahçesinde olan ama bende olmayan güllerden alıp aşı yapıyorum böyle elde ettiğim beş altı çeşidim var. sarmaşık üç çeşit var ama biri harika kokuyor sarmaşıklar aslında kokmaz ama şans işte rengide bir harika. Belçika dan İngiltere den gül getirttim bir kaç tane şimdi yine oradaki dostlarıma rica ettim getirecekler.mücadeleye gelince haşere ve diğer böcekler için insektisit mantar kara leke pas vs için fungusit türü ilaç lar kullanıyorum . budama yaparken makası alkolle siliyorum budanmış dalları yakıyorum kışa girerken ve yaza girerken bordo bulamacı atıyorum diplerini nemli tutuyorum senede iki defa da sulamadan önce izdüşümlerine bir çorba kaşığı kadar 20 20 ve üre karıştırıp atıyorum geri kalan extra durumlarda yardım alıyorum saksıda gül malesef zor olur bekleneni vermez yine görüşmek üzere
|