View Single Post
Eski 22-01-2013, 20:15   #596
Güzin Çakar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-02-2011
Sayın commodore64, saksı harcınızı, sulama sıklığınızı vs. şartlarınızı bilmediğimden ancak tahminde bulunacağım.1. ve 2.fotoğraflarda sorun fazla farkedilmese de 3. fotoğrafa göre bitkiniz ya sert esintide kalmış ( ki ev şartlarında kalmamıştır herhalde) ya da fazla sudan köklerde sorunlar başlamış.

Evinizde güneş gören, en aydınlık yere alıp, toprak iyice kuruyana kadar su vermemeniz gerekiyor. Ortamının ısısını değiştirmeyin. Saksının altına gazete, kağıt havlu vs. koyarak fazla nemi almaya çalışın. Besin veriyorsanız, besin vermeyi de kesin. (Zaten şu an ihtiyacı yok). Bu süreçte zarar görmüş yapraklar dökülür ama iyi durumdaki yapraklarda bozulma yavaşlamalıdır. Durmalıdır demiyorum, kökler zarar gördüyse bozulma birdenbire durmaz. Toparlanana kadar yavaşlayarak devam eder. Eğer yavaşlamıyorsa saksı harcını değiştirmeniz gerekecek. İyi gözlemlemeniz gerekiyor.

Sulama konusunda yanılıyorsam, saksı harcı, bulunduğu ortam vb. konularda biraz daha bilgi vermelisiniz.

Yapraktakileri, ben beyaz sineğe benzettim. Başka yapraklarda yoksa, bu yaprağı mekanik olarak temizleyin, ya da koparıp atın.
Güzel haberler almak umuduyla, kolay gelsin.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön