Bu gece Antalya'ya arabayla yola çıkıyorum gelecek hafta çarşambaya kadar Hoyalarımdan ayrı kalacağım.
O kadar çok Hoyamda çiçek tomurcukları belirdiki, üzücü kayıpların yanı sıra Mutlu edici taraflarıda var taabikine.
Acaba diyorum bu 1 haftada eşim Hoyalarımı sabote edermi

çünki sürekli kendisine bu kadar değer vermediğimi söyleyip duruyor. Köpeğimiz Şirin bile çok kıskanıyor bütün Aile fertleri yani buna dahil

Ya söz verdiği gibi Akşamları sobayı yakmazsa, ya komşum söz verdiği gibi gündüzleri serayı açıp havalandırıvermezse diye, sürekli kuşku ve endişe duyuyorum.
Şakaylada olsa Eşimin şakasını ciddiye alıp nerdeyse gitmekten vazgeçeğim.
Gitmek zorundayım Babam Bizler için tedaviyi kabul etti, yanında olmak zorundayım
Nihayetinde canlıda olsa Hoyalarımın telafisi var deyip, kararlı bir şekilde yola hazırlanıyorum.
Veee kaybedeceğimi düşünüp anı olarakta olsa çiçeklerin açmamış halini hem Sizlernen paylaşıp hem kendime arşiv yapıyorum.
Hoya hypolasia saksını çeliklemek için masaya koyduğumda 1,5 ay oluyor bu tomurcukla karşılaştım ve kıyımdan kurtuldu

Sürgünlerdeki yaprak oluşumlarını sürekli kaybediyordı, yaklaşık 1m kadar olan kısmında hiç yaprak yok ve ilk yaprağını korumaya karar verdiği gözdede bu çiçek sapını süpriz olark göstermişti...
Sanki bana kıyma dercesine, Hoya hypolasia tomurcuğu...
Hoya macgillavrayi, birçok koleksiyoncunun bu türü korumadaki sorunlu sürecini çok şükür ben yaşamadım ve bugünkü hali çiçek sapında tomurcuk oluşumu başladı bile.
Hiç çelik almadım edindiğim günden beridir. Hoyaları çok kolay büyüyen tür olarak düşünen Arkadaşlara dır bu görsel 2 Yılda ancak bu kadar büyüyebildi.
Ne olacak alt tarafı 15 dolara alınan çelik deyipte ucuz nasılsa yine alınır diyenlere, kesinlikle çok zor köklendiği gibi korumasıda ve bugüne getirebilmeside bir o kadar külfetli çünki. Süpriz haber bu türde birkaç tane çelik alacağım umarım başarabilirim.
Bu türü düşünenler yaza hazırlansın

Hatırlıyorum bir üyemiz üzeri çiçekli pubicalyx i bir çeliğe hazırdı takas yapmak için çiçekli pubicalyxini bu güzellik için feda etmişti, hala sitede ise mutlaka bu mesajımı okuyacaktır
Hoyalardaki Aşk işte budur fedakarlığı ve çok isteyipte yaşatamamak mesela.
Yaşayan ilk çeliğimi kendisine hediye edeceğim çünki böylesi bir takas talebinde bulunan, hediye olarak hak eden birisi bana göre.
Hoya macgillavrayii...
Hoya erythrina IML0511 ''Kedah Peak, Malaysia'' 2.bireysel siparişimimde değer verdiğim koleksiyoncu apodagis ten aldığım çelik bugün beni Mutlu edebiliyor, çiçek açmamış olsa bile bu çiçek sapını görmek inanınki bana yetiyor. Koleksiyonumdaki yeri bana göre başkadır hem yaprakları hem çiçeği güzel olan bir tür bence.
2 yaşında anaç hoya, Hoya erythrina IML0511 ''Kedah Peak, Malaysia'' tomurcuğu...