Sevgili Sudealp,
Hoya pubicalyx(Royal Hawaiian Purple) i ayrı saksıya dikmeni tavsiye ederim. Bunun çiçekleri çok koyu olması nedeniyle diğerlerinden farklılığı var çünki. Köklerin aynı saksıda olması, acaba diyorum renginde olumsuz etki yeretırmı bilemiyorum.
köklerin karışması neticesinde türlerde olumsuz etki yaratırmı diye bir deneyimim olmadı çünki.
Her ihtimale karşı bu türü koruman gerektiği için ayrı saksıya almanı tavsiye ederim.
Sardırma tellerindeki Sorunu kolay aşabilmem için tavsiye:
toprağa telleri gömeceksen kare şeklindeki çit tellerini daire şeklinde yuvarlayıp saksı genişliğinde saksıya daire şeklinde gömebilirsin, bu şekilde sabit kalır.
Çember yapacaksan şayet,
saksıların nasılsa plastikten olması nedeniyle, kenarlarından çelik şişle ısıtıp delik açabilirsin 4 tane karşılıklı.
Açılan delikten galvaniz telle, bunu ancak sanayide bulabilirsin dışı plastikle kaplanmış olanları tercih etmeni tavsiye ederim.
Sıkıca ince tellerle bu açılan deliklerden istediğin ölçüde yükseletebilirsin ve sabitlemem için ayrıca ince tellere ihtiyacın olacak yoksa yine yanlara devrilir zamanla.
Veya büyük yapı marketlerde satılan plastik veya bambu çubukları satın alabilirsin.
Bu desteklerin U şeklinde birde merdiven şeklinde yelpaze gibi olanları vardır, benim başlığımda görebileceğin şekilde araştırma yapabilirsin.
Hatta en güzel çözüm kendi deneyimindir.
Hoya başlıklarını biraz gezinip farklı fikirlerde edinebilirsin.
Birçok üyemizin farklı çözümlerdeki desteklerinden faydalanabilirsin.
Kolay gelsin Hoya sayfalarındaki gezintin